Passa al contingut principal

Les 10 entrades més visitades durant el 2022


“No hem d’oblidar que els humans som meravellosos, estranys i bells; estem fets de combinacions improbables de pols d’estrelles”

“Les tradicions compartides són una forma d’estar amb la gent, no només amb els que hi són, sinó també amb els que alguna vegada van existir.”

John Green

 

“[Kiko], la teva gratitud davant la vida m’ha fet pensar, últimament, en la meva, en la que intento practicar cada dia, enfilant totes les coses per les quals he d’estar agraïda:

 Haver-te “conviscut”, tenir una família “normal”, els pares i les seves personalitats tan diferents, la meva vida amorosa amb els seus fracassos fins que vam crear la relació de gairebé 35 anys amb en Guillem, els meus fills amb tot el que em van ensenyant, el meu cos que encara aguanta, el Ioga, la troballa dels vídeos d’exercicis, el córrer pensant en tu i en Pere al mateix temps que em poso música que vos faria gràcia, la meva meravellosa feina i la humanitat que s’hi manifesta, la llibreria d’en Fausto, els cafès amb na Marta, els sopars amb n’Eulari, na Bel i na Nena, les cridades de na Laura Alcón, les trobades amb na Laura i na Petra, les caminades amb en Guillem, els viatges en família, els dinars comentant la vida amb els meus fills, les recomanacions musicals i de llibres, la terrassa a l’estiu i l’hivern per fer-hi la xerradeta o llegir una estona, el camí cap a ca los Camps, s’Elia, Bonany, la Font de n’Orenga, les cançons de Reggaetonpare, el rellotge que compta passes i em van regalar els nins i na Joana Maria, les pintades d’ungles de na Júlia, els sopars íntims amb en Guillem, les bromes que ens enviem la família per wsp, les fotos que ens fan arribar els Femenies (amb na Marina, en Roc i n’Auba), les donades de maneta d’en Tià de na Petra, les notes que m’envia n’Aina de natació (ara de Ioga) i les seves abraçades, la confiança de la gent que fa que pugui viure d’una feina que m’encanta, les lectures que m’enriqueixen i em fan pensar molt en com ajudar millor a la gent, els veïnats i la seva amabilitat, la mare, els meus germans grans, les ocurrències de na Paca, les abraçades d’en Joan Vicens, d’en Joan Femenias, de na Xesca, de na Júlia...

El teu record...”

https://benestaremocional.blogspot.com/2022/08/avui-en-faig-58-estimat-kiko.html (onzena entrada més visitada)  

 

 

 

 


 

 

Ara que s’acaba l’any, faig recompte de les entrades fetes, de les visites rebudes, dels moments compartits. Ara que s’acaba l’any, deixo aquí la penyora del que s’ha llegit més, esperant haver rebut el missatge del que realment és important...

Parlem d’emocions, de pèrdues, d’amor i de vida. Parlem de morts, de sentit, d’abraçades, de moments agredolços. Parlem de celebrar la vida dels que estimem i dels que hem estimat i són amb nosaltres d’una altra manera. Parlem d’aprendre, d’estimar, de recordar, de gestionar, d’entendre, d’obrir el nostre cor al que va passant. Parlem del que ens fa créixer, del que ens limita, dels que ens ajuda, del que ens espanta...

Parlem...

 

 

1.- Estimat Pere, avui fa 5 anys...

(https://benestaremocional.blogspot.com/2022/07/estimat-pere-avui-fa-5-anys.html )

“Estimat Pere, el que queda de tu en mi és més del que puc contar. No només els gens que, moltes vegades, faig broma quan dic que són els que em va donar el pare i reaccionen per jo, sinó la vida que només nosaltres vam compartir, les converses que vam tenir, les penes que vam intentar drenar, les alegries que vam poder sentir, les històries que vam generar... Queda en mi el lligam irracional que es genera quan creixes amb algú que sempre forma part del teu clan i que, a pesar dels intents de distanciament per part d’un o de l’altre, tiba fort i et retorna a aquella part sensible que defineix el que vas ser, el que no deixaràs de ser, per molt que també esdevinguis una altra cosa.”

 

2.- Les fortaleses personals

(https://benestaremocional.blogspot.com/2012/05/les-fortaleses-personals.html)

“si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives. Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència. En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari.”

 

3.- Estimada Júlia, avui que fas els anys...

(https://benestaremocional.blogspot.com/2022/07/estimada-julia-avui-que-fas-els-anys.html)

“Jota de juliol, de joia, de jubilosa, així comença el teu nom, un nom sonor en la majoria de llengües, un nom preciós per a una criatura preciosa, un nom que comença fort i acaba amb una certa suavitat...

Jota de joc, de juganera, de jogassera, que és el que eres de petita, i encara ara quan feu els experiments amb el teu pare o rieu com a bojos amb el teu germà mirant mems estranys que a mi només em fan somriure...

Jota de judici, de justícia, de la teva capacitat de destriar el que passa, amb aquesta mirada compassiva que tens i que ha fet que enfadar-te amb una altra persona et resultés sempre difícil...

Jota de jansky, la unitat de flux de radiacions còsmiques...”

 

4.- N'Arnau i en Toni han fet 30 anys...

(https://benestaremocional.blogspot.com/2022/04/narnau-i-en-toni-han-fet-30-anys.html)

“I, senyors, ja teniu 30 anys!!! Gairebé l’edat que tenia jo quan vau començar a venir a casa, quan vau convertir-vos en un pack de tres, quan va iniciar-se el lligam que heu aconseguit mantenir fins ara..

M’agradaria que vos arribés una d’aquelles abraçades de quan éreu petits. I el desig de que no només tingueu molts anys per viure, sinó que els vostres anys segueixin estant plens de vida.”

 

5.- 7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

(https://benestaremocional.blogspot.com/2018/03/7-coses-que-hem-daprendre-sobre-les.html)

“Les emocions són el resultat d’un cicle continu d’informació que va des del cervell al cos i d’aquest al cervell. Les emocions són una valoració del moment present, de la situació que estem vivint i, encara que a vegades no en siguem conscients, tenyeixen cada una de les nostres vivències. Les emocions ens porten a pensar de maneres determinades i ens empenyen a actuar de forma concreta, marcant un guió. Les emocions poden condicionar completament la nostra vida. I, en moltes ocasions, ser conscients del que ens assenyalen ens ajudaria a reconduir el nostre benestar.”

 

6.- La importància del “no”...

(https://benestaremocional.blogspot.com/2022/05/la-importancia-del-no.html)

“A vegades penso que hauríem d’elaborar un manual d’instruccions per a la vida, un manual que ens expliqués “ara estàs aquí i el teu cervell farà això i et sentiràs així....; però no li facis massa cas, tot espassarà i anirà bé, encara que no és el “bé” que esperaves...”. Aprèn a dir “no” als prejudicis, aprèn a mirar d’una altra manera, aprèn a aprendre dels errors, aprèn a recordar que tots estem junts en això de viure i de connectar.”

 

7.- Has de saber callar i escoltar o 12 consells de John Green sobre la vida

(https://benestaremocional.blogspot.com/2022/02/has-de-saber-callar-i-escoltar-o-12.html)

 Green ens parla dels seus estats depressius i de la necessitat de la bondat i la connexió per tal de poder tornar a la vida. Entre el TOC i la depressió, aquest autor ha transitat pel món de la teràpia psicològica i de la medicació. I agraeix la seva presència amb l’afirmació que les deu la vida. Creu que les desigualtats són un problema econòmic, social i, inclús, espiritual.  Ens recorda que la vida està feta d’incerteses, que no som els únics habitants del planeta, que mai acabem d’aprendre, que escoltar sempre serà el més important, que quan ve el dolor ens enganya i sembla que quedarà per sempre...”

 

8.- Estimat Pere, ja no em deixen enviar-te més correus...

(https://benestaremocional.blogspot.com/2022/06/estimat-pere-ja-no-em-deixen-enviar-te.html)

“Què se n’ha fet de tots els escrits que t’he enviat durant aquests anys? Jo te les escrivia a tu, o a la part de tu que queda en mi, aquesta part que va créixer al mateix temps que creixies tu i que ens convertia no només en germans separats per un any de vida, sinó que també érem fills de l’EGB, de la nostra educació religiosa, de les nostres rebel·lions democràtiques, de la nostra autoafirmació adolescent... Érem de la mateixa generació, havíem compartit amics, activitats, preocupacions, padrins, família, il·lusions... I tot i ser molt diferents, el fet d’haver sigut germans de sang (en sentit literal i metafòric), feia que si ens trobàvem sols podíem parlar de qualsevol cosa...”

 

9.- El cervell emocional

(https://benestaremocional.blogspot.com/2013/06/el-cervell-emocional.html)

“LeDoux ens torna a recordar la funció de les emocions com a respostes coordinades davant els problemes que ens presenta l’ambient. Són el resultat de l’adaptació i de l’evolució. Hem d’acceptar la seva contribució i, a partir del reconeixement del seu sentit, aprendre a modular-les i a gestionar el nostre comportament per tal de viure una vida amb sentit, entrega i passió.”

 

10.- L’agost ara és un terreny agredolç...

(https://benestaremocional.blogspot.com/2022/08/lagost-ara-es-un-terreny-agredolc.html)

“Arriba un moment en la vida en què els teus pensaments estan tant plens de gent viva com de gent morta. És el senyal de que seguim aquí, vius, amb un cos que encara ens respon, amb una ment que construeix la nostra història, intentant donar sentit a tot plegat. La vida, però, empeny amb força, entrant personetes noves, coneguts recents, històries no contades, experiències encara no experimentades... I torno a obrir els ulls, intentant encabir-hi tot el que encara no sé, tot el que encara no entenc, tot el que encara em queda per aprendre...”

Per això tinc un pla agredolç: plorar, riure, ballar, cantar, parlar amb la gent que estimo, abraçar a la gent que aprecio i celebrar cada una de les coses de la meva vida que em recorda que hi som i que els que no hi són físicament, hi seran sempre dintre meu.

 

Moltes gràcies...

Una abraçada de veres...

 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les fortaleses personals

Martin Seligman, el màxim exponent de la Psicologia Positiva, presentava en el seu llibre “ La auténtica felicidad ” la seva teoria sobre les fortaleses, característiques de la personalitat que ens permeten aprendre, fruir, estar alegres, ésser generosos, solidaris i optimistes. L’avantatge de conèixer aquells trets que ens permeten generar estats positius és que si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives . Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència . En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari. La saviesa i el coneixement suposen una puntuació sobre la curiositat, l’amor pel coneixement, la capacitat de judici, l’enginy, la intel·ligència social i la perspectiva .

7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

Les persones amb agilitat emocional  “són capaces de tolerar alts nivells d’estrès i de resistir els embats, mentre encara continuen implicades, obertes i receptives. Elles entenen que la vida no sempre és fàcil però continuen actuant d’acord amb els seus valors més profunds i persegueixen les seves metes més grans a llarg termini. Experimenten sentiments com la ràbia i la tristesa –i qui no?- però les afronten amb curiositat, autocompassió i acceptació. I, més que deixar que aquests sentiments les guiïn, les persones amb agilitat emocional es centren de manera efectiva –amb tots els seus defectes- en les seves ambicions més elevades” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2017/02/agilitat-emocional.html “Kashdan  i Biswas-Diener expliquen que quan el cervell emocional es posa en marxa i s’inicia una resposta d’alarma o ansietat es produeixen una sèrie de coses: es millora la percepció, amb una visió amplificada, que permet veure coses que estan a una gran distància, i una es

Estimat Pere, avui fa 6 anys...

“Si la mort és una pregunta, nosaltres mirem de respondre-la pensant en la teva com a indicació de que hem d’acceptar el que ve, hem de fer el millor pels altres i hem d’intentar aprendre del que ens va passant. I, també, com ens recorda Maria Konnikova en el que ella anomena “El gran farol”, hem de fer com si, al final, tinguéssim prou força per fer-ho bé, el millor possible.” https://benestaremocional.blogspot.com/2022/07/estimat-pere-avui-fa-5-anys.html “Tal dia com avui, dos dies abans de morir, els de pal·liatius van dir-te que la vida s'escolava del teu cos de manera definitiva... I vas enfonsar-te unes hores per tornar a renéixer amb més força per tal de poder despedir-te de tothom, de dir les darreres paraules, de tancar la teva història i la que havies compartit amb nosaltres... Vas donar les gràcies i vas dir que estaves molt content de la família, de cada un de nosaltres...” https://benestaremocional.blogspot.com/2020/07/estimat-pere-ara-fa-3-anys.html “En Pere,