Passa al contingut principal

Eiii, que ja són 10 anys!!!


“És una meravella adonar-se’n de tot el que queda per fer, de tot el que queda per aprendre, de tot el que m’agradaria poder compartir...” https://benestaremocional.blogspot.com/2013/09/cent.html

 

 

 


 

 

 

Estimada, siguis qui siguis que m’estiguis llegint ara mateix,

 

Volia donar-te les gràcies per donar-me la possibilitat de fer conèixer les eines pel benestar emocional. Fa 10 anys va començar aquesta història, gràcies a la idea del meu estimat Guillem i de la meva filla Júlia, amb el suport del meu fill gran Pau. I he seguit aprenent i contant el que aprenia en aquesta finestra que s’obre al món.

Són 10 anys els que han passat després de la primera entrada, el 16 de novembre del 2011, gairebé 3 mesos després de la mort del meu germà Kiko, encara amb el cos dolorit i la ment un poc emboirada. I vaig triar un tema, per encetar l’aventura, que segueixo cultivant encara avui i que dubto que mai acabi de conèixer del tot: les emocions . En aquell moment, feia poc que havia treballat el tema de la relaxació i de les emocions de la mà de Barbara Fredrickson, una estudiosa de les emocions positives i de l’amor (vegeu, https://benestaremocional.blogspot.com/2011/11/relaxacio-i-emocions-positives.html). Aquesta entrada marcaria el que seria aquest camí: seguir a les persones que investiguen les eines que ens poden conduir al benestar emocional.

Durant aquests 10 anys s’han anat acumulant visualitzacions (fins a 183.179) i, entre les entrades més visitades hi trobem les dedicades a les emocions, sobre tot la centrada en les 7 coses que hem de saber sobre elles, vegeu https://benestaremocional.blogspot.com/2018/03/7-coses-que-hem-daprendre-sobre-les.html  (que en té unes 2.040) i la que parla sobre les emocions positives (2.160 visites), vegeu https://benestaremocional.blogspot.com/2011/12/les-emocions-positives-iii.html . En una de les altres més visualitzades (amb unes 1833 visites) hi trobem un qüestionari per tal de conèixer-nos millor a nosaltres mateixos (vegeu https://benestaremocional.blogspot.com/2014/07/20-preguntes-per-coneixer-nos-millor.html), un intent de reflexionar sobre qui som i qui volem ser.

Les entrades del blog s’han convertit en testimonis del meu afany per aprendre, de la meva curiositat davant els nous descobriments, del meu camí ple de lectures amb la intenció d’anar omplint una caixa d’eines que em permeti ajudar a qui em vulgui acompanyar en aquest camí de millora que és la vida.

Si hagués de triar tres paraules per endur-me després de tot aquest viatge, suposo que encara que em costés, em decidiria per seguir amb la primera que he presentada i que desperta molta curiositat:

  • emocions, com neixen, com acceptar-les i regular-les, siguin quines siguin.

En segon lloc hi posaria una altra paraula que motiva la majoria d’entrades i condiciona les meves lectures:

La tercera paraula, triada amb molt esforç, seria

 

Amb tota la meva gratitud, desitjo que tinguem la possibilitat d’acceptar i gestionar les nostres emocions i, així, aconseguir els canvis que necessitem per tal d’arribar a viure una vida amb sentit, entrega i passió.

Una abraçada de veres

 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Les fortaleses personals

Martin Seligman, el màxim exponent de la Psicologia Positiva, presentava en el seu llibre “ La auténtica felicidad ” la seva teoria sobre les fortaleses, característiques de la personalitat que ens permeten aprendre, fruir, estar alegres, ésser generosos, solidaris i optimistes. L’avantatge de conèixer aquells trets que ens permeten generar estats positius és que si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives . Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència . En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari. La saviesa i el coneixement suposen una puntuació sobre la curiositat, l’amor pel coneixement, la capacitat de judici, l’enginy, la intel·ligència social i la perspectiva .

7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

Les persones amb agilitat emocional  “són capaces de tolerar alts nivells d’estrès i de resistir els embats, mentre encara continuen implicades, obertes i receptives. Elles entenen que la vida no sempre és fàcil però continuen actuant d’acord amb els seus valors més profunds i persegueixen les seves metes més grans a llarg termini. Experimenten sentiments com la ràbia i la tristesa –i qui no?- però les afronten amb curiositat, autocompassió i acceptació. I, més que deixar que aquests sentiments les guiïn, les persones amb agilitat emocional es centren de manera efectiva –amb tots els seus defectes- en les seves ambicions més elevades” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2017/02/agilitat-emocional.html “Kashdan  i Biswas-Diener expliquen que quan el cervell emocional es posa en marxa i s’inicia una resposta d’alarma o ansietat es produeixen una sèrie de coses: es millora la percepció, amb una visió amplificada, que permet veure coses que estan a una gran distància, i una es

Estimat Pere, avui fa 6 anys...

“Si la mort és una pregunta, nosaltres mirem de respondre-la pensant en la teva com a indicació de que hem d’acceptar el que ve, hem de fer el millor pels altres i hem d’intentar aprendre del que ens va passant. I, també, com ens recorda Maria Konnikova en el que ella anomena “El gran farol”, hem de fer com si, al final, tinguéssim prou força per fer-ho bé, el millor possible.” https://benestaremocional.blogspot.com/2022/07/estimat-pere-avui-fa-5-anys.html “Tal dia com avui, dos dies abans de morir, els de pal·liatius van dir-te que la vida s'escolava del teu cos de manera definitiva... I vas enfonsar-te unes hores per tornar a renéixer amb més força per tal de poder despedir-te de tothom, de dir les darreres paraules, de tancar la teva història i la que havies compartit amb nosaltres... Vas donar les gràcies i vas dir que estaves molt content de la família, de cada un de nosaltres...” https://benestaremocional.blogspot.com/2020/07/estimat-pere-ara-fa-3-anys.html “En Pere,