Passa al contingut principal

Celebrem els 8 anys d'Arati Yoga! Enhorabona, Atzahara!!!

 

 “Respirar menys, lentament i pel nas equilibra els nivells dels gasos respiratoris del cos i envia la màxima quantitat d’oxigen a la major quantitat de teixits per tal que les nostres cèl·lules tinguin la major quantitat de reactivitat”

“Respirar de manera conscient i intensa ens ensenya a ser els conductors del nostres sistema nerviós autònom i del nostre cos, no només els passatgers”

James Nestor, “Respira”

 

“La fortalesa i la potència del Ioga prové del fet que, a més, del treball físic, es treballen els recursos necessaris per tal d’aconseguir el que els psicòlegs anomenem autoconeixement i regulació emocional. Aquesta última, al final, sembla ser el resultat de l’harmonia entre els processos més corporals (respiració, sensacions i moviments) i els processos més mentals (atenció, emoció i pensaments).” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2016/11/les-bases-cientifiques-de-com-funciona_19.html

“A part de que el Ioga, com a exercici físic, pugui augmentar el rendiment fisiològic del cervell/cos per la via d’una millor oxigenació i d’un millor funcionament dels òrgans corporals; millori el funcionament d’àrees com l’hipocamp (relacionades amb la memòria i l’aprenentatge); ens protegeixi de l’envelliment i marqui una diferència en les tasques que demanen un control inhibitori per part dels lòbuls frontals, també millora la comunicació interna entre els diferents òrgans corporals i, finalment, incideix directament sobre la nostra consciència interoceptiva.” https://benestaremocional.blogspot.com/2017/04/ioga-i-consciencia-corporal.html

“Mai estaré prou agraïda al fet que la vida posés Arati Ioga en el meu camí i que em permetés entrar en el món de les possibilitats obertes quan es combinen força, flexibilitat, equilibri i concentració.” https://benestaremocional.blogspot.com/2017/11/la-forca-del-ioga-o-enhorabona-atzahara.html

 

 

 

 

 


 

 

 

“Les pràctiques del Ioga no van ser dissenyades per curar problemes (...). Es van crear per tal que les persones sanes anessin accedint al nivell següent de potencial: per tal de conferir-los el poder conscient d’encalentir-se a voluntat, expandir la consciència, controlar el cor i el sistema nerviós i viure una vida més llarga i vibrant” Això és el que explica James Nestor en el seu llibre “Respira. La nueva ciencia de un arte olvidado”.

La pràctica del Ioga, per a mi, ha sigut, durant aquests darrers vuit anys, una fórmula per aprendre més del meu cos, per cuidar-lo, per no perdre’l quan m’estresso, per tornar-hi a connectar i ajudar-me a estar present, fins i tot en els moments més difícils.

Així i amb un altre “Moltes gràcies, Atzahara!” vull començar aquest article dedicat a n’Atzahara i el seu Arati Yoga. Aquest projecte, que ara ja fa vuit anys que dura, ha fet possible que pogués llegir el llibre de Nestor i que entengués la majoria de les coses que hi explica. Des del principi de la pràctica a Arati, els practicants de Ioga hem tingut el privilegi d’aprendre la importància de la respiració i de la seva fluïdesa gràcies als recordatoris continus de n’Atzahara i de tots els exercicis que hem anat practicant durant aquests vuit anys.

Fins i tot durant els pitjors moments del confinament, Arati Yoga va seguint guiant-nos en aquest camí. N’Atzahara va obrir canals per tal d’arribar a les nostres cases i ajudar-nos en la pràctica, en un moment en el que realment ho necessitàvem. La seva presència ens va animar a mantenir el cos flexible, a pesar de totes les amenaces i de la distància social que ens tensaven els músculs i l’ànima.

Tots els que hem seguit aquí i que podem celebrar ara aquests vuit anys, estem agraïts de saber que les portes seguiran obertes. Encara que li fem saber cada dia de diferents maneres, vull tornar a agrair-li el que ha fet per la pràctica del Ioga i també celebrar la seva paciència i el seu humor, la seva amabilitat, la seva passió per aprendre i les seves ganes de compartir el que va descobrint amb tots nosaltres.

Per Molts Anys, Arati Yoga!!!

Moltes gràcies, Atzahara!!!

Comentaris

  1. Oh Paula! M'omple el cor d'alegria i felicitat llegir les teves paraules. Gràcies per compartir les teves experiències, per compartir tot el que el Yoga aporta a la teva vida, gràcies per formar part de la història d'Arati Yoga, i que per molts anys més poguem seguircaminant juntes aquest meravellós camí.
    Hari Om Tat Sat❤

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies a tu!
    I mai estaré prou agraïda a la vida per haver-me mostrat aquest camí!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Les fortaleses personals

Martin Seligman, el màxim exponent de la Psicologia Positiva, presentava en el seu llibre “ La auténtica felicidad ” la seva teoria sobre les fortaleses, característiques de la personalitat que ens permeten aprendre, fruir, estar alegres, ésser generosos, solidaris i optimistes. L’avantatge de conèixer aquells trets que ens permeten generar estats positius és que si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives . Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència . En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari. La saviesa i el coneixement suposen una puntuació sobre la curiositat, l’amor pel coneixement, la capacitat de judici, l’enginy, la intel·ligència social i la perspectiva .

7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

Les persones amb agilitat emocional  “són capaces de tolerar alts nivells d’estrès i de resistir els embats, mentre encara continuen implicades, obertes i receptives. Elles entenen que la vida no sempre és fàcil però continuen actuant d’acord amb els seus valors més profunds i persegueixen les seves metes més grans a llarg termini. Experimenten sentiments com la ràbia i la tristesa –i qui no?- però les afronten amb curiositat, autocompassió i acceptació. I, més que deixar que aquests sentiments les guiïn, les persones amb agilitat emocional es centren de manera efectiva –amb tots els seus defectes- en les seves ambicions més elevades” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2017/02/agilitat-emocional.html “Kashdan  i Biswas-Diener expliquen que quan el cervell emocional es posa en marxa i s’inicia una resposta d’alarma o ansietat es produeixen una sèrie de coses: es millora la percepció, amb una visió amplificada, que permet veure coses que estan a una gran distància, i una es

Estimat Pere, avui fa 6 anys...

“Si la mort és una pregunta, nosaltres mirem de respondre-la pensant en la teva com a indicació de que hem d’acceptar el que ve, hem de fer el millor pels altres i hem d’intentar aprendre del que ens va passant. I, també, com ens recorda Maria Konnikova en el que ella anomena “El gran farol”, hem de fer com si, al final, tinguéssim prou força per fer-ho bé, el millor possible.” https://benestaremocional.blogspot.com/2022/07/estimat-pere-avui-fa-5-anys.html “Tal dia com avui, dos dies abans de morir, els de pal·liatius van dir-te que la vida s'escolava del teu cos de manera definitiva... I vas enfonsar-te unes hores per tornar a renéixer amb més força per tal de poder despedir-te de tothom, de dir les darreres paraules, de tancar la teva història i la que havies compartit amb nosaltres... Vas donar les gràcies i vas dir que estaves molt content de la família, de cada un de nosaltres...” https://benestaremocional.blogspot.com/2020/07/estimat-pere-ara-fa-3-anys.html “En Pere,