Passa al contingut principal

Estimat Pere, avui fa 7 anys...

El dol, he après, està fet realment només amor. És tot l’amor que vols donar però no pots. Tot aquest amor no usat s’instal·la en els teus ulls, en  la bola que es forma en la teva gargamella i en el centre del teu pit. El dol és només amor que no té on anar”.

Jamie Anderson















Estimat Pere,

Han passat 7 anys des que vas morir-te i ens vas deixar sense saber com podíem seguir estimant-te…

Vas donar-nos pistes, sí. 

Vas dir que havíem de seguir com sempre. 

No sabíem, però, que el món canviaria molt i que tots estaríem en perill durant una pandèmia mundial.

Tenies raó, t’he de dir. La salut de les relacions estava relacionada amb compartir-les, actualitzar-les, celebrar-les…


Estimat Pere,

Hem trobat, però, maneres de fer-te arribar el nostre amor. 

Pensem en tu.

Parlem de tu.

Imaginem qué faries o qué diries.

Mantenim converses psicodèliques imaginàries cada vegada que passa alguna cosa important en la família (bé, realment això ho faig jo soleta...).

Vibrem amb la música que t’agradava o que ara t’agradaria.


Estimat Pere,

Tanmateix no deixa de ser estrany que el temps passi tan aviat i tan a poc a poc al mateix temps. 

Era ahir que ens despedíem de tu, aquell dimecres vespre quan vas tenir una frase per a cada una de les persones importants a la teva vida. 

Però, al mateix temps, fa una eternitat…

No ajuda gens que la teva mort hagi quedat lligada al final de les festes de Santa Praixedis i al que havia sigut l’agost fosc creat per la mort sobtada d’en Kiko.


Estimat Pere,

Te

Trobem 

A

Faltar…


Sobretot les bromes dels meus futurs 60, amb una recollida de dades objectives que confirmarien que la gent pensaria que eres més vell que jo (!)…


Una abraçada…

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les fortaleses personals

Martin Seligman, el màxim exponent de la Psicologia Positiva, presentava en el seu llibre “ La auténtica felicidad ” la seva teoria sobre les fortaleses, característiques de la personalitat que ens permeten aprendre, fruir, estar alegres, ésser generosos, solidaris i optimistes. L’avantatge de conèixer aquells trets que ens permeten generar estats positius és que si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives . Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència . En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari. La saviesa i el coneixement suposen una puntuació sobre la curiositat, l’amor pel coneixement, la capacitat de judici, l’enginy, la intel·ligència social i la perspectiva .

7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

Les persones amb agilitat emocional  “són capaces de tolerar alts nivells d’estrès i de resistir els embats, mentre encara continuen implicades, obertes i receptives. Elles entenen que la vida no sempre és fàcil però continuen actuant d’acord amb els seus valors més profunds i persegueixen les seves metes més grans a llarg termini. Experimenten sentiments com la ràbia i la tristesa –i qui no?- però les afronten amb curiositat, autocompassió i acceptació. I, més que deixar que aquests sentiments les guiïn, les persones amb agilitat emocional es centren de manera efectiva –amb tots els seus defectes- en les seves ambicions més elevades” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2017/02/agilitat-emocional.html “Kashdan  i Biswas-Diener expliquen que quan el cervell emocional es posa en marxa i s’inicia una resposta d’alarma o ansietat es produeixen una sèrie de coses: es millora la percepció, amb una visió amplificada, que permet veure coses que estan a una gran distància, i una es

Estimat Kiko, avui en faig 60...

  “Quan vas néixer, jo era una nina petita superada pel caos de tenir una mare que havia tingut tres fills en tres anys... I no volia més caos. Jo creia que el que necessitava era ordre, tranquil·litat; però ara, en privat, he de dir que la vida em va donar una cosa que jo no sabia que seria part de la meva marca personal: haver de lidiar amb un germà petit ple d’ocurrències forassenyades i absurdes que es van convertir en dinàmiques que, en moltes ocasions, m’han salvat la vida, com a mínim l’emocional...” https://benestaremocional.blogspot.com/2022/08/avui-en-faig-58-estimat-kiko.html   “Diuen que som les nostres històries, les que contem als altres i, sobretot, les que ens contem a nosaltres mateixos. I, en aquestes, històries, mentre jo sigui jo, mentre les meves neurones encara connectin (sí, en tinc més d’una, senyor!), sempre hi tindràs un paper important. La teva mort, però sobretot la teva vida, es colaran per les anècdotes de la meva infància, pel relat del que ens d