Passa al contingut principal

Estimat Pau, 32 anyets...

“Per això, quan vas néixer, a part de que realment eres preciós, vaig saber que eres tal i com havies de ser i que series exactament el que hauries d’arribar a ser.”

https://benestaremocional.blogspot.com/2022/10/molts-danys-pau-o-el-que-volia-era-un.html 












Estimat Pau,


Quan vas néixer eres perfecte. Un ésser perfecte.


Com una sèrie de cèl·lules poden generar un cos tan complex?

Com una sèrie d’elements químics poden alinear-se i contruir matèria viva?

La vida és un privilegi, gairebé un miracle…


Estem fets de pols d’estrelles, amb elements que formen part de l’univers, que el constitueixen. 

Estem fets de xarxes cel·lulars que col·laboren per tal de processar estímuls, que intenten donar sentit al món i treure’n el que necessitem per mantenir-nos vius. És un ordre meravellós, però fràgil, que pot destarotar-se a qualsevol moment.


Som aquí, vius, presents, en camí de trobar-nos a nosaltres mateixos.


Estimat Pau,


Quan anaves tornat grandet, eres perfecte. Tu no ho sabies. Pensaves que havies de ser d’una altra manera. Com aquell amic que corria més aviat, com aquella nina que pintava tan bé, com aquell company que xutava tan fort…


Però no, mai ha estat realment així. No havies de ser d’una altra manera. Sempre has estat una versió especial del fet de ser una persona. 


Només ha existit un repte: ser el que pots arribar a ser. 

I, això, no es poca cosa. Has de fer una de les coses més difícils que té una ment humana: no comparar-te, no parlar-te malament, veure el món com una cosa que sempre està en construcció, acceptar que per conèixer ens hem d’equivocar, arribar a una mentalitat de creixement…


Estimat Pau,


Ets una versió especial. 

La teva versió. 

I has de viure amb això. Com ho intentem fer els altres, els que hem arribat abans que tu. 

Tots fem el mateix: intentar pillar de que va tot això i navegar-hi amb la màquina que ens ha tocat conduir. 

Totes les màquines tenen el seu què, la seva part vistosa, la seva part complicada, la seva part opaca… 

I ens hem de fer càrrec d’ella, de nosaltres mateixos. 


I fer surf. Decidint quines ones agafar i deixant passar la majoria d’elles, mantenint la posició amb esforç, aprenent de cada caiguda. 

Caure més, caure millor. 

Aprendre més, aprendre millor.


Estimat Pau,


No veiem l’aire, però el respirem i no ens adonem fins que ens hi limiten l’accés.

Anem pel món amb una gran escafandra, com si fóssim astronautes d’incògnit, respirant totes les històries que hem anat confegint, un poc d’aquí, un poc d’allà. 

Aquestes històries esdevenen el guió de la nostra vida.

Veiem el que mirem. Sentim el que realment escoltem. Acceptem el que creiem possible. Aspirem al que pensem que ens mereixem…

Viure respirant un aire relativament pur, sense espuris, és la feina de tota una vida. 

Cal viure amb la incertesa de les creences provisionals. 

Cal viure amb la idea de sumar i de no fer mal als altres que naveguen al nostre costat.




Estimat Pau,


No pots imaginar-te com em sento de privilegiada.

Ha sigut un privilegi veure com anaves desplegant les teves potencialitats.

Ha sigut un privilegi viure una relació, contruir-la, sentir el lligam.

És un privilegi que em deixis formar part de la teva vida.


Perquè ets perfecte. 

Tal i com ets. 

Amb tota la teva humanitat.

La teva versió del fet de ser humà.


Molts d’anys, Pau!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les fortaleses personals

Martin Seligman, el màxim exponent de la Psicologia Positiva, presentava en el seu llibre “ La auténtica felicidad ” la seva teoria sobre les fortaleses, característiques de la personalitat que ens permeten aprendre, fruir, estar alegres, ésser generosos, solidaris i optimistes. L’avantatge de conèixer aquells trets que ens permeten generar estats positius és que si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives . Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència . En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari. La saviesa i el coneixement suposen una puntuació sobre la curiositat, l’amor pel coneixement, la capacitat de judici, l’enginy, la intel·ligència social i la perspectiva .

7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

Les persones amb agilitat emocional  “són capaces de tolerar alts nivells d’estrès i de resistir els embats, mentre encara continuen implicades, obertes i receptives. Elles entenen que la vida no sempre és fàcil però continuen actuant d’acord amb els seus valors més profunds i persegueixen les seves metes més grans a llarg termini. Experimenten sentiments com la ràbia i la tristesa –i qui no?- però les afronten amb curiositat, autocompassió i acceptació. I, més que deixar que aquests sentiments les guiïn, les persones amb agilitat emocional es centren de manera efectiva –amb tots els seus defectes- en les seves ambicions més elevades” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2017/02/agilitat-emocional.html “Kashdan  i Biswas-Diener expliquen que quan el cervell emocional es posa en marxa i s’inicia una resposta d’alarma o ansietat es produeixen una sèrie de coses: es millora la percepció, amb una visió amplificada, que permet veure coses que estan a una gran distància, i una es

Estimat Kiko, avui en faig 60...

  “Quan vas néixer, jo era una nina petita superada pel caos de tenir una mare que havia tingut tres fills en tres anys... I no volia més caos. Jo creia que el que necessitava era ordre, tranquil·litat; però ara, en privat, he de dir que la vida em va donar una cosa que jo no sabia que seria part de la meva marca personal: haver de lidiar amb un germà petit ple d’ocurrències forassenyades i absurdes que es van convertir en dinàmiques que, en moltes ocasions, m’han salvat la vida, com a mínim l’emocional...” https://benestaremocional.blogspot.com/2022/08/avui-en-faig-58-estimat-kiko.html   “Diuen que som les nostres històries, les que contem als altres i, sobretot, les que ens contem a nosaltres mateixos. I, en aquestes, històries, mentre jo sigui jo, mentre les meves neurones encara connectin (sí, en tinc més d’una, senyor!), sempre hi tindràs un paper important. La teva mort, però sobretot la teva vida, es colaran per les anècdotes de la meva infància, pel relat del que ens d