Passa al contingut principal

Molts d'anys, Eulari! Ja en tenim 60!

“Un amic coneix els nostres defectes i zones obscures, però queda al nostre costat, company més de les nostres vulnerabilitats que dels nostres triomfs, inclús quan ens trobem sota l’estranya il·lusió de no necessitar-lo. La veritable amistat és una benedicció precisament perquè la seva fórmula elemental és descoberta una i una altra vegada a través de la comprensió i de la compassió.” 

L’AMISTAT és un mirall de la presència i un recordatori del perdó. L’amistat no només ens ajuda a veure’ns a nosaltres mateixos amb uns altres ulls, sinó que no pot mantenir-se amb els anys sense que l’altre ens hagi perdonat repetidament per les nostres equivocacions i nosaltres ho haguem fet per les seves”

David Whyte “La belleza oculta de las palabras cotidianas”


la prova màxima d’intimitat és quan pots dir “jo no et necessit; simplement, t’estim i vull que hi siguis a la meva vida”. Quan sents això per algú, hi has de dedicar temps.

https://benestaremocional.blogspot.com/2024/01/el-valor-de-lamistat.html 











Estimada Eulari,

Ara ja fa uns 45 anys que vam començar un camí. I, avui que en fas 60, voldria celebrar que encara som aquí, “a pesar dels meus defectes i les meves zones obscures”…

Estimada Eulari,

Va ser una sort que el cap d’estudis del Mossèn Alcover fes aquella llista tan estranya i ens posés a tu, a mi i a cinc nines més, amb trenta nins, en un 2n de Batxiller. Va ser una sort conèixer-te i començar a compartir rialles, confidències i lletres de cançons… 

Va entrar llum. Aquella sensació que tens a l’adolescència quan veus que hi ha algú per compartir coses que, abans, senties que només eren teves. Te’n recordes dels poemes que vam intercanviar? I de la sensació de totes les coses que no havíem compartit abans amb ningú?

Va ser una sort coincidir. Sortíem de dos móns diferents, però teníem en comú moltes ganes de viure, de conèixer, d’aprendre, de connectar…

Estimada Eulari,

Aquesta carta és una celebració de l’amistat, de les persones especials, de les forces de la naturalesa, del compromís…

Aquesta carta és un cant a la teva intel·ligència, la teva extroversió, la teva curiositat, la teva capacitat per connectar amb gent molt diferent… Sempre t’he dit que la gent que ha coincidit amb tu no acaben de saber la sort que han tingut. Tens un perfil especial, ple de destreses que s’alimenten d’àmbits tan diferents com el clínic, l’educatiu, la gestió… Sempre has sigut una gran professional.

Aquesta carta, a més, és una celebració del teu paper com a connectora. Ja saps que jo som més aviat introvertida, per això, l’enriquiment de les teves mogudes em va canviar la vida, va posar-me reptes que jo no havia cercat i va fer que compartíssim coses que ara només puc celebrar.

Estimada Eulari,

Aquesta és una carta d’agraïment.

La nostra amistat, com diu David Whyte, ha sigut un continu redescobriment, un regal, una sort, un privilegi…

M’agradaria tenir la capacitat per descriure i agrair-te les rialles, plorades, xerrades, discussions, confidències, sessions d’estudi… 

La vida. 

Tota una vida que ha sigut molt millor gràcies a tu.


Estimada Eulari,

Moltes gràcies de tot cor.


I molts d’anys!!!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les fortaleses personals

Martin Seligman, el màxim exponent de la Psicologia Positiva, presentava en el seu llibre “ La auténtica felicidad ” la seva teoria sobre les fortaleses, característiques de la personalitat que ens permeten aprendre, fruir, estar alegres, ésser generosos, solidaris i optimistes. L’avantatge de conèixer aquells trets que ens permeten generar estats positius és que si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives . Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència . En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari. La saviesa i el coneixement suposen una puntuació sobre la curiositat, l’amor pel coneixement, la capacitat de judici, l’enginy, la intel·ligència social i la perspectiva .

7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

Les persones amb agilitat emocional  “són capaces de tolerar alts nivells d’estrès i de resistir els embats, mentre encara continuen implicades, obertes i receptives. Elles entenen que la vida no sempre és fàcil però continuen actuant d’acord amb els seus valors més profunds i persegueixen les seves metes més grans a llarg termini. Experimenten sentiments com la ràbia i la tristesa –i qui no?- però les afronten amb curiositat, autocompassió i acceptació. I, més que deixar que aquests sentiments les guiïn, les persones amb agilitat emocional es centren de manera efectiva –amb tots els seus defectes- en les seves ambicions més elevades” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2017/02/agilitat-emocional.html “Kashdan  i Biswas-Diener expliquen que quan el cervell emocional es posa en marxa i s’inicia una resposta d’alarma o ansietat es produeixen una sèrie de coses: es millora la percepció, amb una visió amplificada, que permet veure coses que estan a una gran distància, i una es

Estimat Kiko, avui en faig 60...

  “Quan vas néixer, jo era una nina petita superada pel caos de tenir una mare que havia tingut tres fills en tres anys... I no volia més caos. Jo creia que el que necessitava era ordre, tranquil·litat; però ara, en privat, he de dir que la vida em va donar una cosa que jo no sabia que seria part de la meva marca personal: haver de lidiar amb un germà petit ple d’ocurrències forassenyades i absurdes que es van convertir en dinàmiques que, en moltes ocasions, m’han salvat la vida, com a mínim l’emocional...” https://benestaremocional.blogspot.com/2022/08/avui-en-faig-58-estimat-kiko.html   “Diuen que som les nostres històries, les que contem als altres i, sobretot, les que ens contem a nosaltres mateixos. I, en aquestes, històries, mentre jo sigui jo, mentre les meves neurones encara connectin (sí, en tinc més d’una, senyor!), sempre hi tindràs un paper important. La teva mort, però sobretot la teva vida, es colaran per les anècdotes de la meva infància, pel relat del que ens d