Passa al contingut principal

250.000



la gratitud és sorpresa, és agraïment, és mirar la part positiva d’un contratemps, és donar les gràcies pel que tens. És fruir, és no donar les coses per suposades, és centrar la mirada en el present” (https://benestaremocional.blogspot.com/2013/11/practicar-la-gratitud.html).
















Hem arribat a les 250.000 visualitzacions del blog.


Gràcies.

Gràcies per acompanyar-me en aquest camí de vida, d’aprenentatge, de descobriment…

Gràcies per donar sentit a les meves paraules, donant-les-hi vida, espai per créixer…

Gràcies. De veres.


La primera entrada citava a Barbara Fredickson i el seu estudi de les emocions positives, explicant la importància dels estats de relaxació (vegeu https://benestaremocional.blogspot.com/2011/11/relaxacio-i-emocions-positives.html).


La darrera entrada, la que ens ha fet arribar a les 250.000 visualitzacions, tracta de com gestionem el nostre discurs interior, de com tenim teories que ens fan quedar estancats allà on som, pensant que no podem canviar o que no som capaços de trobar la manera de fer-ho (vegeu https://benestaremocional.blogspot.com/2025/01/testas-autosabotejant-o-com-sortir-del.html). 


Cada any, durant els mesos de juliol i agost, he intentat fer una reflexió sobre el dol, sobre l’enyor, sobre la pèrdua, sobre la resiliència… sobre la vida, en definitiva.


Després de la mort del meu pare, vaig ser capaç, per primera vegada, d’escriure sobre la mort del meu germà Kiko (https://benestaremocional.blogspot.com/2012/08/anatomia-dun-dol.html). I, a partir d’aquí, he encadenat els aniversaris de la pèrdua dels meus germans… En una relació marcada per la presència de la seva absència en tot el que m’ha anat passant.


Cada any he fet un recull de les entrades més visitades.


Cada any he anat revisitant els estudis més importants sobre benestar emocional: relacions personals (amb un mateix, amb la família, amb els fills, amb els amics, a la feina…), gestió emocional (millorar la presència de les emocions positives; cultivar l’amabilitat, l’agraïment i l’autocompassió; canalitzar la ràbia, acceptar l’angoixa, viure amb la tristesa…), rutines (l’exercici físic, el dormir bé…), canvi (teràpies que funcionen, estratègies d’aprenentatge, control de l’atenci…), creixement personal (autoconeixement, ètica personal…), el sentit de la vida (o una vida amb sentit entrega i passió)…


Cada any he fet balanç del que he après, del que m’agradaria aprendre, del que em falta per aprendre…


I, en cada moment, la meva intenció ha sigut poder obrir un espai de coneixement, compartint el que anava experimentant, investigant, provant…


M’agradaria poder fer sentir, ni que fos per un moment, l’alegria d’aprendre que hi ha al darrera de cada entrada que he escrit.


M’agradaria ser capaç de transmetre la joia de la curiositat.


M’agradaria que quedés clara la importància de conèixer el que fa possible que siguem el que som per tal de poder gestionar el que volem ser.


En definitiva, moltes gràcies.

Moltes gràcies per ser-hi.


Seguim en contacte…



 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les fortaleses personals

Martin Seligman, el màxim exponent de la Psicologia Positiva, presentava en el seu llibre “ La auténtica felicidad ” la seva teoria sobre les fortaleses, característiques de la personalitat que ens permeten aprendre, fruir, estar alegres, ésser generosos, solidaris i optimistes. L’avantatge de conèixer aquells trets que ens permeten generar estats positius és que si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives . Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència . En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari. La saviesa i el coneixement suposen una puntuació sobre la curiositat, l’amor pel coneixement, la capacitat de judici, l’enginy, la intel·ligència social i la perspectiva ....

Estimat Kiko, avui en faig 60...

  “Quan vas néixer, jo era una nina petita superada pel caos de tenir una mare que havia tingut tres fills en tres anys... I no volia més caos. Jo creia que el que necessitava era ordre, tranquil·litat; però ara, en privat, he de dir que la vida em va donar una cosa que jo no sabia que seria part de la meva marca personal: haver de lidiar amb un germà petit ple d’ocurrències forassenyades i absurdes que es van convertir en dinàmiques que, en moltes ocasions, m’han salvat la vida, com a mínim l’emocional...” https://benestaremocional.blogspot.com/2022/08/avui-en-faig-58-estimat-kiko.html   “Diuen que som les nostres històries, les que contem als altres i, sobretot, les que ens contem a nosaltres mateixos. I, en aquestes, històries, mentre jo sigui jo, mentre les meves neurones encara connectin (sí, en tinc més d’una, senyor!), sempre hi tindràs un paper important. La teva mort, però sobretot la teva vida, es colaran per les anècdotes de la meva infància, pel relat del ...

7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

Les persones amb agilitat emocional  “són capaces de tolerar alts nivells d’estrès i de resistir els embats, mentre encara continuen implicades, obertes i receptives. Elles entenen que la vida no sempre és fàcil però continuen actuant d’acord amb els seus valors més profunds i persegueixen les seves metes més grans a llarg termini. Experimenten sentiments com la ràbia i la tristesa –i qui no?- però les afronten amb curiositat, autocompassió i acceptació. I, més que deixar que aquests sentiments les guiïn, les persones amb agilitat emocional es centren de manera efectiva –amb tots els seus defectes- en les seves ambicions més elevades” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2017/02/agilitat-emocional.html “Kashdan  i Biswas-Diener expliquen que quan el cervell emocional es posa en marxa i s’inicia una resposta d’alarma o ansietat es produeixen una sèrie de coses: es millora la percepció, amb una visió amplificada, que permet veure coses que estan a una ...