Passa al contingut principal

El Top Ten del 2014



Llegint totes les alertes que tinc activades a la xarxa m’he trobat una gran quantitat de “top ten”, sobre quins han estat els articles més llegits aquest darrer any en diferents publicacions relacionades amb el món de la Psicologia. Moguda per a la curiositat, he analitzat les dades del blog i, en el cas del benestar emocional, el llistat és el següent:

1.- Quan l’agost deixà de ser una festa (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/08/un-dia-lagost-deixa-de-ser-una-festa.html ), la crònica del dol pel meu germà petit, la descripció del que sentia el dia que vaig fer els anys i ell no hi era, una vegada més.

2.- Exercici físic i neuroplasticitat (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/03/exercici-fisic-i-neuroplasticitat.html ), sobre com l’exercici físic demostra el seu efecte sobre la neuroplasticitat, la capacitat del cervell per a canviar i regenerar-se.

3.- Aprendre a dir “no” (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/08/aprendre-dir-no.html ), una entrada que analitzava els obstacles que ens impedeixen ser assertius i intentava trobar un sistema per tal d’aconseguir dir “no” quan fa falta.

4.- Les estratègies de regulació emocional (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/04/les-estrategies-de-regulacio-emocional.html ), la manera com podem canalitzar i reconduir les nostres emocions. La distinció entre les que són adaptatives i les que no ho són.

5.- Activitat pel benestar nº 9: assaborir les alegries de la vida (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/08/activitat-pel-benestar-n-9-assaborir.html ), indica quina és la manera d’arribar a assaborir les alegries de la vida, sense perdre’s en les ruminacions sobre passat i futur. 

6.- Tenir cura de les relacions socials (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/01/tenir-cura-de-les-relacions-socials.html ), una entrada en la que Sonja Lyubomirsky ens regala estratègies per tal de millorar les nostres relacions.

7.- 7 hàbits per a ser més feliços (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/06/7-habits-per-ser-mes-felicos.html ), que respon a la pregunta “Què és el que fan diàriament les persones que es declaren més felices?”.

8.- Homenatge als bons mestres. I per molts anys Atzahara! (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/04/homenatge-als-bons-mestres-i-per-molts.html ), a on podem trobar el secret que fa que recordem a determinades persones com a grans mestres i ens ajuda a trobar el sistema per a convertir-nos-hi.

9.- Aprendre a fluir (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/04/aprendre-fluir.html ) ens intenta explicar quin és el mecanisme que fa possible entrar en estat de flux, un estat on el temps es suspèn i on ens confonem amb l’activitat que estem realitzant.

10.- Aprendre a perdonar (http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/03/aprendre-perdonar.html ) és una lliçó pràctica que ens permet reflexionar sobre quin seria el sistema que ens ajudaria a sortir de la trampa de la ràbia i el rancor i, gràcies a aquest procés, poder arribar a perdonar als que ens han ferit.

Moltes gràcies per llegir-me.
Moltes gràcies per acompanyar-me en el camí d’aprendre a viure.
Moltes gràcies per fer possible aquest blog.

Comentaris

  1. Moltes gràcies per fer-nos partíceps del que vas escrivint.
    Moltes gràcies per deixar-nos acompanyar-te en el camí d’aprendre a viure.
    Moltes gràcies per haver tingut el coratge d'envestir l'aventura d'aquest blog.

    Per molts d'anys!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Les fortaleses personals

Martin Seligman, el màxim exponent de la Psicologia Positiva, presentava en el seu llibre “ La auténtica felicidad ” la seva teoria sobre les fortaleses, característiques de la personalitat que ens permeten aprendre, fruir, estar alegres, ésser generosos, solidaris i optimistes. L’avantatge de conèixer aquells trets que ens permeten generar estats positius és que si identifiquem les nostres fortaleses podem planificar les nostres activitats de forma que es manifestin el màxim possible i, així, entrar en el cercle virtuós de les emocions positives . Seligman parla de 24 fortaleses que s’agrupen en els següents apartats: saviesa i coneixement, valentia, humanitat i amor, justícia, temprança i, finalment, transcendència . En la seva web www.authentichappiness.org es pot trobar tot el qüestionari. La saviesa i el coneixement suposen una puntuació sobre la curiositat, l’amor pel coneixement, la capacitat de judici, l’enginy, la intel·ligència social i la perspectiva .

7 coses que hem d’aprendre sobre les emocions

Les persones amb agilitat emocional  “són capaces de tolerar alts nivells d’estrès i de resistir els embats, mentre encara continuen implicades, obertes i receptives. Elles entenen que la vida no sempre és fàcil però continuen actuant d’acord amb els seus valors més profunds i persegueixen les seves metes més grans a llarg termini. Experimenten sentiments com la ràbia i la tristesa –i qui no?- però les afronten amb curiositat, autocompassió i acceptació. I, més que deixar que aquests sentiments les guiïn, les persones amb agilitat emocional es centren de manera efectiva –amb tots els seus defectes- en les seves ambicions més elevades” https://benestaremocional.blogspot.com.es/2017/02/agilitat-emocional.html “Kashdan  i Biswas-Diener expliquen que quan el cervell emocional es posa en marxa i s’inicia una resposta d’alarma o ansietat es produeixen una sèrie de coses: es millora la percepció, amb una visió amplificada, que permet veure coses que estan a una gran distància, i una es

Estimat Pere, avui fa 6 anys...

“Si la mort és una pregunta, nosaltres mirem de respondre-la pensant en la teva com a indicació de que hem d’acceptar el que ve, hem de fer el millor pels altres i hem d’intentar aprendre del que ens va passant. I, també, com ens recorda Maria Konnikova en el que ella anomena “El gran farol”, hem de fer com si, al final, tinguéssim prou força per fer-ho bé, el millor possible.” https://benestaremocional.blogspot.com/2022/07/estimat-pere-avui-fa-5-anys.html “Tal dia com avui, dos dies abans de morir, els de pal·liatius van dir-te que la vida s'escolava del teu cos de manera definitiva... I vas enfonsar-te unes hores per tornar a renéixer amb més força per tal de poder despedir-te de tothom, de dir les darreres paraules, de tancar la teva història i la que havies compartit amb nosaltres... Vas donar les gràcies i vas dir que estaves molt content de la família, de cada un de nosaltres...” https://benestaremocional.blogspot.com/2020/07/estimat-pere-ara-fa-3-anys.html “En Pere,